Haaruitval door stress

Stress kan haaruitval veroorzaken

Haaruitval door stress kan veroorzaakt worden door lange periodes van stress of als je gewoon last hebt van bijzonder veel stress. De oorzaak is terug te vinden in verschillende neurotransmitters en andere stoffen, welke de haarfollikel negatief beïnvloeden.

De concentratie van deze stoffen wordt verhoogd door stress. Hierdoor verhoogt ook het aantal zenuwvezels aan de haarfollikels. Indien dit gebeurt tijdens de overgang van de haren uit de groeifase in de overgangsfase, kan het tot een ontsteking van de haarfollikel leiden. Uiteindelijk leidt dit tot een snellere stop van de haargroei.

Preventie

Wil je haaruitval door stress voorkomen? Ga dan vooral preventief te werk, geef stress geen kans. Slaap vooral genoeg en geef je lichaam voldoende ontspanning. De bekendste manier om te kunnen ontspannen is het beoefenen van yoga. Je leert door middel van bepaalde lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken hoe je je moet ontspannen.

Ook nuttig is het innemen van bepaalde supplementen zoals zwavelhoudende aminozuren. Deze verzorgen het lichaam met belangrijke bouwstenen voor de haargroei. Ook de toevoeging van vitamine B kan helpen. Deze vordert de energiestofwisseling van het groeiende haar. Indien je last van haaruitval door stress hebt, zoek dan vooral naar wat de stress veroorzaakt en doe er iets tegen!