Traction alopecia

Traction Alopecia, haarverlies door een te strak kapsel

Veel mensen veroorzaken schade aan hun haar door hun kapsel te strak te dragen. Deze vorm van haaruitval wordt veroorzaakt door een te strakke paardenstaart, cornrows,…Haar wordt met wortel en al uitgetrokken waardoor haarfollikels ernstig beschadigd worden. Naast het haarverlies kan traction alopecia ook voor rode bultjes, infecties,… zorgen. Aan de haarlijn wordt de aandoening het eerst opgemerkt. Hier wordt het haar dunner.

Traction Alopecia is een aandoening dat behandelbaar is. In de meeste gevallen is het zelfs omkeerbaar. Je haar wat losser dragen is al een eerste stap. Een tweede stap is het aanpakken van de rode bultjes en infecties. Mensen die gebruik maken van bijtende haarmiddelen en haarijzers moeten er onmiddellijk mee stoppen. Indien de follikels geïnfecteerd zijn dient men vaak topische antibiotica of cortisone te gebruiken. Soms kan minoxidil ook wel helpen om de haargroei te stimuleren.

Op zoek gaan naar een andere haarstijl is dus een oplossing hiervoor. Het trimmen van de haren kan ervoor zorgen dat de aandoening niet opvalt terwijl je hoofdhuid zich herstelt. Meestal duurt het een zestal maanden eer je genezen bent. Ook kan men aan tussentijdse oplossingen als pruiken of andere systemen denken.