Haar groeit door eiwit te blokkeren

Wetenschappers hebben een manier gevonden om een terugtrekkende haarlijn te kunnen stoppen of zelfs te doen omkeren. Dat melden Dr. George Cotsarelis en zijn team van de universiteit van Pennsylvania.

De onderzoekers ontdekten dat de hoeveelheid PGD2, het eiwit dat haarverlies veroorzaakt, hoger is in de cellen van de haarfollikels die zich op kale plekken van de schedel bevinden, maar niet in de behaarde gebieden.

Wanneer de PGD2 zich bindt aan de GRP-44-receptor van de haarfollikels wordt haargroei afgeremd. Een test werd gedaan: muizen gekweekt met een hoge hoeveelheid van het eiwit werden helemaal kaal. Ook hield getransplanteerd menselijk haar op met groeien bij het toevoegen van de proteïne.
“We hebben aangetoond dat het eiwit PGD2 hoger was op een kaal hoofd bij mannen en dat het de haargroei verhinderde. We hebben dus een factor geïdentificeerd om mannelijk kaalheid te behandelen”, zegt Cotsarelis.

PDG2 binding aan de haarfollikel kan tegengegaan worden door de GPR-44-receptor aan te pakken. Maar voordat we een medicijn zien verschijnen, moeten er nog eerst klinische tests gedaan worden.

Geef een antwoord