Resultaten stamcelonderzoek haaruitval positief

Biostem US Corporation, een farmaceutisch bedrijf, heeft de resultaten bekendgemaakt van een 2 jaar durend onderzoek over Alopecia Areata, een auto-immuun ziekte waardoor de zieke al het haar verliest. Tachtig procent van de deelnemers kreeg hergroei van het haar.
Ongeveer 700 mensen namen deel aan het stamcel onderzoek. De behandeling bestaat uit de combinatie van het bloed van de patiënt, het gebruik maken van groeifactoren, laserbehandeling en een neutraceuticum, ontwikkeld om de haarfollikels te doen groeien. De combinatie wordt ook ‘The Biostem Method’ genoemd. Het bloed van de patiënt wordt gebruikt om Platelet Rich Plasma (PRP) te maken, welke groei- en geneesfactoren bevat. Tiger Woods maakte recent, met succes, gebruik van PRP om zacht weefsel te herstellen.

‘De resultaten van het onderzoek motiveren ons enorm. We hopen mannen en vrouwen die aan haarverlies lijden ermee te kunnen helpen’, vertelt John Satino, directielid van Biostem. ‘Biostem zal er alles aan doen om de methode te verbeteren. Binnen enkele maanden moet de behandeling via aangesloten artsen beschikbaar zijn.’

Geef een antwoord