Tien statistieken over haarverlies

Elk jaar opnieuw zoeken honderdduizenden mannen en vrouwen hulp voor haarverlies. In de sector voor haargroeimiddelen gaan dan ook miljarden euro om. Nochtans is de natuur onverbiddelijk: volledige hergroei van verloren gegane haren is niet of nauwelijks mogelijk met de huidige haargroeimiddelen. Wel kan stabilisatie van de haaruitval bereikt worden.

Askmen.com zette 10 statistieken op een rij die haarverlies het belang geven dat het verdient:

  1. 60% van de mannen kan geen visueel onderscheid maken tussen mannen die wel en mannen die geen haartransplantatie ondergingen.
  2. Alopecia androgenetica (de Latijnse naam voor de meest voorkomende vorm van kaalheid) begint bij een kwart van de mannen al voor de leeftijd van 21 jaar.
  3. 9 op elke 10 mannen noemen haarverlies hun grootste zorg.
  4. 40% van de mannen denkt dat haarverlies genetisch bepaald wordt door de moeder. Volgens de wetenschap is dat niet zo en kan haarverlies genetisch bepaald worden door elk van de ouders.
  5. Twee op elke drie mannen krijgt voor zijn vijfendertigste met een of andere vorm van haarverlies te maken. Op de leeftijd van 50 is dat liefst 85%.
  6. Een op elke zeven mannen heeft genen die de kans op kaalheid vergroten.
  7. In 2008 zochten 811.000 mannen en vrouwen hulp om kaalheid tegen te gaan. Onder vorm van haartransplantaties, maar ook haargroeimiddelen, haarverdikkers, etc… De meeste onder hen waren Amerikanen.
  8. Een eenvoudige mathematische regel; onder twintigers hebben gemiddeld 20% van de mannen last van beginnende kaalheid, bij de dertigers is dat 30%, bij de veertigers 40% enz.
  9. Wanneer mannen beseffen dat ze hun haar beginnen te verliezen, zijn ze er al de helft van kwijt.
  10. Het eindstadium van kaalheid, waarbij alleen nog een hoefijzervorige beharing overblijft, wordt slechts door een 10 à 15% van de mannen bereikt.

Geef een antwoord