Tips om haaruitval te herkennen

Haaruitval is een gebeurtenis dat niet snel opvalt, soms wordt het veel te laat opgemerkt. Hoe eerder je het haarverlies ziet hoe beter; je kan niet snel genoeg beginnen met preventie. Enkele tips die u in het achterhoofd kunt houden volgens Hans J. Diks van Haarconsument.nl.

Verlies je meer dan honderd haren per dag?
Let goed op wat je verliest op een dag: tel de haren op die je op je handdoeken, kussen, kleding, borstels,… ziet liggen. Ook hetgeen je verliest tijdens/na een bad of douche hoort meegeteld te worden. Zijn het meer dan honderd haren? Dan kan het zijn dat je last hebt van overmatige haaruitval.

Last van zonnebrand op het bovenhoofd?
Indien je haar dik genoeg is wordt zonnebrand op het bovenhoofd voorkomen. Heb je er toch last van? Dan kan het een teken zijn van overmatig haarverlies.

Zie je een horizontale lijn lopen door het midden van je hoofd?
Ook dit is een teken van overmatige haaruitval. Hetgeen je ziet is de scheiding tussen dik haar boven en dunner haar onder de lijn. Je ziet dit beter als je je haar nat maakt.

Beoordeel door middel van de achteruitkijkspiegel in de auto.
Kan je door je haar heen kijken? En zie je de contouren van je bovenhoofd? Inderdaad, ook dit geeft aan dat je aan haarverlies kan lijden.

Heb je meer moeite om je haar in model te krijgen?
Opgepast.

Vraag het aan je vrienden.
Zij weten het je wel te zeggen.

Geef een antwoord