Haaruitval door chemo

Haaruitval door chemo

Chemo-haaruitval begint meestal met grote flarden haar op het kussen, gevolgd door een ongelijke uitval. De mentale toestand kan hierdoor nog meer verslechteren wat de bestrijding van de ziekte kan bemoeilijken.

Er zijn veel haaruitval kapsalons en specialisten die begrijpen hoe moeilijk het haarverlies door chemo kan zijn. Sommigen van hen hebben zelf haarverlies door chemo gehad en praten erover om het in verschillende stadia aan te pakken. Het haar korter houden tot de chemo begint kan de aankomende haaruitval minder erg maken.

Als patiënt kan je het haarverlies op verschillende manier aanpakken: een pruik, haarvervangingssystemen, sjaals of scheren. Het hangt allemaal af van wat het best bij je past. Sommige mensen gaan voor een combinatie.

Het belangrijkste is om het juiste haarsalon te kiezen. Licht je op voorhand goed in over hen en hun manier van aanpakken. Kijk of ze bekend zijn met uw type aandoening. Zijn ze zich ervan bewust dat de hoofdhuid gevoeliger kan zijn gedurende deze periode? Kennen ze verschillende stadia, beginnende voor de chemo start?

Je inlezen over haarverlies oplossingen kan een positieve invloed hebben op je medische toestand. Lees zo veel mogelijk over medische middelen, diëten en lichaamsoefeningen die je zouden kunnen helpen. Praat er gerust (zeker) ook met je dokter over!

Bekijk ook onze nieuwsitems over chemo voor meer info.