Nieuws

Tien statistieken over haarverlies

Elk jaar opnieuw zoeken honderdduizenden mannen en vrouwen hulp voor haarverlies. In de sector voor haargroeimiddelen gaan dan ook miljarden euro om. Nochtans is de natuur onverbiddelijk: volledige hergroei van verloren gegane haren is niet of nauwelijks mogelijk met de huidige haargroeimiddelen. Wel kan stabilisatie van de haaruitval bereikt worden.

Lees meer

Kale muis krijgt terug haar

Wetenschappers van de Tokyo Universiy of Science hebben iets gedaan wat tot voor kort onmogelijk leek: een kale muis kreeg door middel van volwassen stamcellen zijn haar terug. Door middel van stamcellen maakten de wetenschappers een kiem van een haarzakje die ze lieten uitgroeien tot een levend haarzakje.

Lees meer

Haar groeit door eiwit te blokkeren

Wetenschappers hebben een manier gevonden om een terugtrekkende haarlijn te kunnen stoppen of zelfs te doen omkeren. Dat melden Dr. George Cotsarelis en zijn team van de universiteit van Pennsylvania. De onderzoekers ontdekten dat de hoeveelheid PGD2, het eiwit dat haarverlies veroorzaakt, hoger is in de cellen van de haarfollikels die zich op kale plekken […]

Lees meer