Behandeling tegen kaalheid toevallig ontdekt

Bij het zoeken naar een behandeling voor spijsverteringsproblemen hebben wetenschappers van de UCLA/CURE Digestive Diseases Research Center per ongeluk een nieuwe oplossing tegen kaalheid gevonden. Door de grote boosdoener, een stresshormoon, af te remmen, kregen kale muizen terug hun mooie vacht.

De muizen produceerden door genetische aanpassingen teveel van het stresshormoon CRH (Corticotropin releasing hormone). Één van de problemen die daardoor ontstonden was haaruitval.

Dagelijks kregen de muizen een injectie met anti-stresshormonen. Enkele maanden later volgde nog een onderzoek: De kale dieren waren niet meer van de behaarde exemplaren te onderscheiden. Later volgde er een extra onderzoek met jonge muizen. Deze kregen preventief het anti-stresshormoon ingespoten. De wetenschappers ontdekten dat het hormoon haaruitval voorkwam.

Of de injectie hetzelfde effect op mensen heeft is nog niet duidelijk. Wel zijn de wetenschappers optimistisch en hebben ze al patent aangevraagd op hun methode.

Geef een antwoord