Finasteride krijgt concurrentie van nieuw haargroeimiddel

Mannen die last hebben van haaruitval zouden binnen 5 jaar beroep kunnen doen op een nieuw medicijn. Onderzoekers van de universiteit van Yale hopen dat tegen dan hun nieuwe haargroei-injectiemiddel op de markt komt.
Het behandelen van haaruitval is sinds de komst van finasteride stukken eenvoudiger en goedkoper geworden. Het medicijn gaat binnen een paar jaar echter geduchte concurrentie krijgen van een ander middel. Dat beweren de onderzoekers van Yale althans.injectie

De nieuwe haargroeimethode maakt gebruik van vetcellen ontnomen uit het middel. Ongebruikte vetcellen kunnen chemische signalen versturen naar de slapende haarcellen. Hierdoor worden deze opnieuw geactiveerd en kan het haar terug beginnen groeien.

Details van het onderzoek zijn al gepubliceerd in Cell, een medisch vakblad. Research is tot nu toe nog maar enkel uitgevoerd op muizen. De wetenschappers hopen dat de resultaten niet verschillen bij mensen.

De nieuwe studie suggereert dat het injecteren van vetcellen op de hoofdhuid zou kunnen zorgen voor een lange termijn oplossing voor mannelijk haarverlies.

Geef een antwoord